ГоловнаПолітика

Митрополит Макарій не потрапив на вручення Томосу через Філарета

Колишній предстоятель УПЦ КП відмовився "зняти патріарший кукіль".

Митрополит Макарій не потрапив на вручення Томосу через Філарета
Фото: пресс-служба президента

Колишній предстоятель Української автокефальної православної церкви Макарій (Малетич) знову посварився з колишнім предстоятелем УПЦ Київського патріархату Філаретом (Денисенком).

На сайті Львівської єпархії колишньої УАПЦ сказано, що Макарій відмовляється отримувати разом з Філаретом звання почесного громадянина Львова.

Це пов'язано з тим, що Макарій - нібито через Філарета - 6 січня не потрапив на церемонію вручення томосу про автокефалію Православної церкви України.

"Митрополит Макарій пояснив свою відсутність у Константинополі непослухом колишнього патріарха УПЦ КП, а нині митрополита ПЦУ Філарета, який не бажав прийняти визнаний всесвітнім патріархатом митрополичий устрій Православної церкви України. Саме небажання зняти патріарший кукіль і стало причиною відсутності архієреїв 6 січня в Константинополі", - сказано на сайті.

У зв'язку із цим Макарій відмовився приймати звання почесного громадянина Львова разом з Філаретом.

Нагадаємо, що 9 січня на сайті президента України з'явився указ №4/2019 про нагородження орденом князя Ярослава Мудрого трьох митрополитів, які зіграли важливу роль у створенні Православної церкви України.

Потім його зняли з публікації, а 13 січня з'явився новий указ №7/2019 майже аналогічного змісту, але Макарія в ньому вже не було.

8 січня Порошенко присвоїв Філарету звання героя України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram