ГоловнаПолітика

Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва й області

Захист також просив відведення суддів, але в цьому було відмовлено.

Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва й області
Роман Насиров
Фото: Макс Требухов

Шевченківський районний суд Києва дозволив поновленому судом на посаді голові Державної Фіскальної служби Роману Насірову залишати межі Києва та Київської області.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Прокурором САП заявлено клопотання про продовження терміну дії обов'язків, покладених на підсудного, які за результатами розгляду були задоволені частково, за винятком обов'язку не виїжджати за межі міста Києва та Київської області, яку суд вирішив не продовжувати", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що адвокати Насірова також подали клопотання про відвід колегії суддів, мотивоване незгодою з прийнятими раніше рішеннями про продовження запобіжного заходу. Проте їм було відмовлено в його задоволенні.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року прокурори САП на вимогу захисту почали зачитувати повний текст обвинувального акта Насірова, що складається з 774 сторінок. На сьогодні, 11 січня 2018 року, дочитали до 419-ї з 774 сторінок. Раніше голова САП Назар Холодницький говорив, що читання обвинувального акта може затягнутися на два роки.

За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, впродовж 2015 року він прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Окрім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років. Потерпілим виступає компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram