ГоловнаПолітика

Фігурантові ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" оголосили жорсткіше обвинувачення

Російське слідство звинувачує Інвера Бакірова в "організації терористичної діяльності".

Фігурантові ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" оголосили жорсткіше обвинувачення
Вадим Сирук (справа) и Инвер Бекиров (слева)
Фото: Антон Наумлюк

У Криму російське слідство змінило звинувачення фігурантові ялтинської "справи Хізб-ут Тахрір". Про це повідомляє "Крим. Реалії".

У ялтинської групи, за версією російського слідства, були два організатори. За словами адвоката Олексія Ладіна, жорсткіше звинувачення оголосили Інверу Бекірову: постанову про притягнення як обвинуваченого змінили, йому закидають не «участь у діяльності терористичної організації", а "організацію діяльності терористичної організації".

"Звинувачення було змінено, а точніше посилено, тільки одному фігуранту цієї справи - Інверу Бекірову. Якщо раніше він був "учасником осередку", то тепер він "один з його організаторів". У справі є ще один "організатор", Муслім Алієв", - повідомив адвокат Олексій Ладін.

Він також припустив, що найближчим часом відбудеться низка слідчих дій, зокрема допити.

Очікується, що справу скерують у Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону для розгляду по суті.

Раніше стало відомо, що всіх шістьох фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» етапували з Росії в анексований Крим через повернення справи на дорозслідування і зміну звинувачень.

22 листопада 2018 року російський суд залишив під арештом фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір». Вони будуть у СІЗО до 28 лютого 2019 року. Обвинувачені в цій справі Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Емір-Усейн Куку, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх звинувачують у причетності до забороненої в Росії ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram