ГоловнаПолітика

Консул відвідав поранених українських моряків у московському СІЗО

"Остання інформація, яку ми від нього отримали: хлопці тримаються".

Консул відвідав поранених українських моряків у московському СІЗО
Фото: facebook.com/ivan.lishchyna

У Москві 10 січня український консул відвідав поранених моряків ВМС України, які були захоплені російськими військовими у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Про це в ефірі Громадського повідомив батько одного з поранених українських моряків Василя Сороки - Віктор.

"Хвилин 20 тому я розмовляв з Альбертом Володимировичем - це консул, який сьогодні відвідав наших військовополонених в "Матроській тиші". Остання інформація, яку ми від нього отримали: хлопці тримаються ... але мають поранення, безпосередньо у Василя рука, вона погано функціонує", - розповів батько моряка.

Він додав, що під час зустрічі родичів моряків з уповноваженим з прав людини Людмилою Денісовою, вона запропонувала їм здійснити візит до Москви для зустрічі з військовополоненими. "Але оскільки наш син заборонив нам виїжджати на територію РФ, ми відмовилися", - зазначив батько моряка.

Раніше стало відомо, що український омбудсмен Людмила Денісова буде домагатися особистої зустрічі з українськими військовополоненими моряками під час візиту в Москву.

Також повідомлялося, що наступного тижня Лефортовський районний суд Москви продовжить утримання під вартою для українських військовополонених моряків. Засідання призначене на ранок вівторка, 15 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram