ГоловнаПолітика

У справі про розстріл активістів Євромайдану у Хмельницькому можливі виправдувальні вироки, - прокуратура

Військова прокуратура завершила розслідування без матеріалів кримінального провадження.

У справі про розстріл активістів Євромайдану у Хмельницькому можливі виправдувальні вироки, - прокуратура
Виктор Крайтор
Фото: стоп-кадр видеосюжета

Військова прокуратура завершила розслідування справи проти бійця спецназу "Альфа" Служби безпеки України Віталія Тарадая, підозрюваного в розстрілі активістів Євромайдану біля будівлі Управління СБУ в Хмельницькому. Про це повідомляє прес-служба Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури.

В управлінні не згідні з рішенням військової прокуратури, оскільки рішення ухвалено з порушенням процедур: військова прокуратура незаконно замінила підозру бійцеві "Альфи" і його екс-начальникові Віктору Крайтору, а також приховала цей факт від співробітників Управління спецрозслідувань.

Встановлено, що 28 грудня 2018 року прокурор Головної військової прокуратури вніс у Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про закінчення розслідування справи бійця "Альфи" і про передачу його в Держбюро розслідувань.

"Усі вищеописані процесуальні рішення прокурорів військової прокуратури були здійснені без матеріалів кримінального провадження, які як були, так і перебувають у слідчого і не виокремлювалися і не копіювалися", - сказано в повідомленні.

В Управлінні спецрозслідувань зазначають, що такі порушення створюють "можливість винесення виправдувальних вироків особам, причетним до розстрілу активістів Євромайдану у Хмельницькому".

Управління заявляє, що оскаржило незаконні дії військової прокуратури.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року Подільський районний суд Києва відмовився заарештувати колишнього начальника Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області Віктора Крайтора і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На початку січня Печерський райсуд Києва відпустив на поруки бійця спецназу "Альфа" Віталія Тарадая, підозрюваного в розстрілі активістів Євромайдану біля будівлі Управління СБУ в Хмельницькому.

19 лютого 2014 року під час штурму протестувальниками будівлі СБУ на вул. Театральній у Хмельницькому 1 людина загинула і 5 були госпіталізовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram