ГоловнаПолітика

Україна вийшла з чергового договору в рамках СНД

МЕРТ визначило цілу низку угод, з яких потрібно вийти.

Україна вийшла з чергового договору в рамках СНД
Фото: Comments.UA

Кабінет Міністрів вирішив припинити участь України в договорі про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в Співдружності Незалежних Держав.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку, з ініціативи якого ухвалено це рішення.

"Ми проаналізували міжнародні економічні угоди, укладені Україною в рамках СНД, і передали їх перелік у МЗС з рекомендаціями припинити їхню дію для України. Серед них і угода про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в СНД. З урахуванням поточної ситуації та агресії Росії проти України положення й ідеї, закладені в угоді, не відповідають фактичному стану справ", - цитує голову МЕРТ Степана Кубіва прес-служба міністерства.

Угоду про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в СНД підписали 26 травня 1995 з метою розвитку інтеграційних процесів у СНД і зміцнення міжнародних контактів, формування єдиного економічного та інформаційного простору на території СНД. Документ мав забезпечити пропаганду спільних досягнень країн СНД у промисловості, сільському господарстві та інших галузях економіки, науки, техніки і культури.

Нагадаємо, Україна, яка так і не ратифікувала статут СНД від 1993 року, значиться в співдружності, але не платить членських внесків і співпрацю в рамках СНД звела до мінімуму.

У травні 2018 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким активував рішення РНБО про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД. Він передбачає і закриття постійного представництва України в цій організації.

За словами Порошенка, Київ проведе ревізію всіх міжнародних договорів, укладених у рамках СНД, і вийде з тих, що не відповідають національним інтересам України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram