ГоловнаПолітика

Кабмін призначив Кравцова головою правління "Укрзалізниці"

Рішення про його призначення підтримала незалежна наглядова рада "УЗ".

Кабмін призначив Кравцова головою правління "Укрзалізниці"
Евгений Кравцов
Фото: Александр Рудоманов

Кабінет Міністрів призначив виконувача обов'язків голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова керівником компанії.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну 10 січня без заперечень.

Протягом обговорення питання прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що рішення про призначення Кравцова підтримала незалежна наглядова рада "УЗ". Пізніше на засіданні Кравцова підтримав керівник наглядової ради Шевкі Аджунерв.

Гройсман підкреслив, що "Укрзалізниця" повинна залишатися державною компанією. У нову стратегію її розвитку він закликав прописати оновлення рухомого складу, електрифікацію та поліпшення якості послуг.

"Не розумію, як така компанія, як "Укрзалізниця", може бути збитковою?" - додав прем'єр.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Нагадаємо, за минулий рік "Укрзалізниця" перевезла 55,9 млн пасажирів.

У компанію Кравцов прийшов у 2015 році на посаду радника генерального директора. Пізніше він працював директором з реформування, майнової і правової політики "УЗ", начальником департаменту реформування і корпоративного розвитку, членом правління, в.о. голови правління, а також першим заступником міністра інфраструктури - головою наглядової ради.

Кравцова призначили в.о. голови "Укрзалізниці" у 2017 році. Повідомляли, що на цій посаді він буде отримувати 1,2 млн гривень на місяць.

Попередній голова УЗ Войцех Бальчун за контрактом отримував 461,6 тис. грн, але за якісну роботу йому належала квартальна премія (до трьох окладів) і річна премія (до 24 окладів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram