ГоловнаПолітика

"Кримського диверсанта" Панова етапують в російський Омськ, - рідні

Станом на сьогодні він вже проїхав Оренбург, Челябінськ і Тюмень.

"Кримського диверсанта" Панова етапують в російський Омськ, - рідні
Фото: Радио Свобода

Фігуранта справи "кримських диверсантів" Євгенія Панова етапують в одну з колоній російського Омська.

Про це 9 січня Крим.Реалії повідомила його мати Віра Котелянець.

"Після того, як його вивезли з Криму, а це вже більш ніж місяць - у нас з ним немає жодного зв'язку, і ми навіть не знаємо точно, де він. Але кілька тижнів тому нам вдалося дізнатися, що Женю, найімовірніше, етапують в одну з колоній в Омську. Ми точно знаємо, що станом на сьогодні він вже проїхав Оренбург, Челябінськ і Тюмень. Я зв'язалася з російськими правозахисниками і українським консулом у Новосибірську, вони пообіцяли, що за можливості відстежуватимуть його переміщення і прибуття вже безпосередньо в колонію. В Омську відразу кілька колоній, в яку саме він потрапить я поки що сказати не можу", - розповіла мати Панова.

Як повідомлялося 6 грудня 2018 року, Панова етапували з СІЗО Сімферополя в СІЗО російського Краснодара.

Верховний суд Росії 25 жовтня 2018 року залишив без змін вирок щодо громадянина України Євгена Панова, якого засудили до восьми років позбавлення волі за звинуваченням у "підготовці диверсії в Криму".

13 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Панова до 8 років колонії суворого режиму. Він відмовився від угоди зі слідством.

ФСБ Росії в серпні 2016 року оголосила про затримання в анексованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, пізніше - повернули до Криму.

Російські спецслужби стверджували, що затримані Євген Панов та Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка "планувала здійснити теракти» на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram