ГоловнаПолітика

Клімкін: у Іванчука не було проблем у Мексиці, Фукса теж впустили в країну

Міністр поцікавився ситуацією у посольстві України в Мехіко.

Клімкін: у Іванчука не було проблем у Мексиці, Фукса теж впустили в країну
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Міністр закордонних справ Павло Клімкін спростував чутки, що з'явилися 8 січня з приводу затримання в Мексиці депутата Верховної Ради Андрія Іванчука та бізнесмена Павла Фукса.

"По-перше, пана Іванчука ніхто затримував. Усе було нормально, він зараз перебуває в Мексиці, спокійно в'їхав. Що стосується пана Фукса, то в нього були запитання щодо дозволів на в'їзд. Зараз ці питання, наскільки я розумію, вирішені, і він теж перебуває в Мексиці", - сказав Клімкін на брифінгу в середу.

За його словами, це офіційна інформація від посольства.

Нагадаємо, 8 січня видання "Обозреватель" повідомило, що 7 січня Іванчук і Фукс прилетіли приватним літаком у Мексику на курорт Канкун, але їх затримали в аеропорту через те, що Фукс нібито перебуває в міжнародному "чорному списку". Іванчука відпустили після пред'явлення диппаспорта, а Фукса - залишили чекати на рішення суду.

Інформацію про затримання Фукса з посиланням на джерела підтвердили журналістка програми "Схеми" Наталія Седлецька і телеграм-канал The Newsroom журналісток Оксани Денисової і Тетяни Ніколаєнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram