ГоловнаПолітика

Британські парламентарії написали лист підтримки українським військовополоненим морякам

Капітанам і екіпажу також передадуть індивідуальні листи від британських депутатів.

Члени парламенту Великобританії направили листи підтримки капітанам і екіпажам трьох українських кораблів, захоплених Росією в Чорному морі в листопаді минулого року.

Про це повідомили в Twitter посольства України у Великобританії з посиланням на лист Джона Віттінгдейла, голови групи дружби з Україною в парламенті Великобританії, до якої входить понад 40 депутатів.

"Ми вдячні Джону Віттінгдейлу, який від імені групи дружби з Україною в парламенті Великобританії направив листи підтримки капітанам і екіпажам трьох українських кораблів, захоплених Росією в результаті акту агресії 25 листопада 2018", - сказано в повідомленні.

Лист підтримки полоненим українським морякам буде відправлено і від імені членів делегації Великобританії в Парламентській асамблеї Ради Європи. Крім того, індивідуальні листи підтримки будуть спрямовані і від імені окремих британських парламентаріїв.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, троє з яких отримали поранення.

Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою в "порушенні російських кордонів". Зараз українці перебувають в СІЗО Москви, Росія не визнає їх військовополоненими і не бажає обмінювати на засуджених або затриманих в Україні росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram