ГоловнаПолітика

Українського моряка Новічкова звільнено з іранської в'язниці

Одесит уже в українському посольстві.

Український моряк Андрій Новічков вийшов з іранської в'язниці. Про це сьогодні повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Щойно було звільнено українського моряка Новічкова. Зараз Андрій перебуває на території Посольства України в Ірані", - написав Порошенко.

"Було приємно втішити цією звісткою бабусю Андрія Олену Миколаївну, яка чекала на звільнення онука. Особисто подякував їй за стійку позицію та віру у вирішення ситуації... Це, мабуть, найщасливіше Різдво в житті хлопця та його родини", - написав Президент.

Новічков перебував в іранській в'язниці за підозрою в убивстві матроса судна Arezoo. Затриманий кілька разів оголошував голодування.

Нагадаємо, українського моряка затримали в Ірані в лютому 2017 року за підозрою в убивстві матроса Мохаммада Бахранпура. У справі немає ні свідків, ні доказів провини Андрія Новічкова. Одеський моряк стверджує, що матрос викинувся за борт. Згідно із законами Ірану, за звинувачення в убивстві йому могла загрожувати страта. Одеська облрада підтримала звернення до керівництва країни з проханням про допомогу одеському моряку, на підтримку моряка багаторазово проводили флешмоби в соцмережах і акції підтримки, що отримали значний суспільний резонанс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram