ГоловнаПолітика

"Кримського диверсанта" Захтея помістили в карцер, - дружина

Точної інформації про причини його переведення в карцер поки немає.

"Кримського диверсанта" Захтея помістили в карцер, - дружина
Андрей Захтей
Фото: Радио Свобода

Фігуранта "справи кримських диверсантів" Андрія Захтея помістили в карцер Сімферопольської колонії №1.

Про це Крим.Реалії повідомила дружина Захтея Оксана.

"У карцер Андрія помістили імовірно вчора в першій половині дня. Точної інформації про причини його переведення в карцер і наскільки довго він там буде - у мене поки немає. Про те, що у нього були останнім часом якісь дисциплінарні стягнення або порушення, Андрій мені теж не повідомляв. Але мені відомо, що кілька тижнів тому йому погрожували: мовляв вирушиш в карцер, як мінімум на 15 днів. З чим були пов'язані ці загрози, мені теж не відомо", - розповіла Оксана Захтей.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова Захтея від адвоката за угодою.

Російські спецслужби заявляють, що затримані в 2016 році Євген Панов і Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

16 лютого підконтрольний Росії Верховний суд Криму виніс вирок українцю Андрію Захтею. Його визнали винним у спробі організації диверсії на півострові і засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram