ГоловнаПолітика

Міжнародні експерти ветували 8 кандидатів в Антикорупційний суд

У членів ради виникли сумніви в доброчесності кандидатів.

Міжнародні експерти ветували 8 кандидатів в Антикорупційний суд
Фото: Facebook/Андрій Козлов

Громадська рада міжнародних експертів поставила під сумнів кандидатури 8 претендентів в Антикорупційний суд. Про це повідомляє Центр протидії корупції у своєму акаунті у Твіттері.

"Громадська рада міжнародних експертів поставила під сумнів 8 кандидатів в Антикорупційний суду: Тішко, Заєць, Мартинов, Голуб, Кулініч, Квятковський, Штульман, Загородній", - сказано в повідомленні.

Після півторагодинного обговорення в закритому режимі рада вирішила накласти вето на ці кандидатури. Тепер рада звернеться у ВККСУ, щоб спільно провести засідання і проголосувати, чи відповідають ці кандидати критеріям доброчесності та професіоналізму.

Станом на початок січня в конкурсі у Вищий антикорупційний суд і Апеляційну палату цього суду залишалися 81 і 32 кандидати відповідно.

Відсіяний Дмитро Тішко після першого етапу кваліфікаційного оцінювання входить у трійку лідерів конкурсу у ВАКС. Євген Мартинов - 12-й, Оксана Голуб - 23-тя.

Юрій Кулініч - перший у рейтингу в Апеляційну палати ВАКС, Тарас Заєць - 6-й, Анатолій Квятковський - 13-й, Анатолій Загородній - 20-й, Ігор Штульман - 23-й.

Нагадаємо, в листопаді 2018-го Вища кваліфікаційна комісія суддів України обрала шістьох членів Громадської ради міжнародних експертів (ОСМЕ), які відбиратимуть суддів Вищого антикорупційного суду.

Загалом документи на посаду судді подали 342 кандидати, з них 240 - у суди першої інстанції, 102 - в апеляційну палату. Усього у Вищий антикорупційний суд планують набрати 39 суддів, з них 12 - в Апеляційну палату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram