ГоловнаПолітика

Грузинський суд призначив дату засідання у справі затриманих українців

Судовий розгляд призначено на 24 січня.

Грузинський суд призначив дату засідання у справі затриманих українців
Фото: Макс Требухов

Суд над громадянами України, затриманими 2 грудня 2018 року в Тбілісі, відбудеться 24 січня. Про це сьогодні повідомив адвокат Георгій Ростомашвілі, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами адвоката, всі затримані заперечують звинувачення в незаконному зберіганні вогнепальної зброї і вибухових речовин. Ростомашвілі також повідомив, що затримані "на прохання рідних і близьких припинили голодування, що тривало в тюремному закладі понад 20 днів". За словами правозахисника, уряд України не звертався до грузинської влади з приводу затримання українських громадян.

Нагадаємо, колишніх військовослужбовців затримали в ніч на 2 грудня в одному з готелів Тбілісі. Під час обшуку їхніх номерів поліцейські знайшли два пістолети і саморобний автомат, а також набої і вибухові речовини. За інформацією грузинських ЗМІ, колишні військові прибули в Тбілісі за дорученням екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і колишнього командира батальйону "Донбас", депутата Верховної Ради України Семена Семенченка. Затримані своєї провини не визнають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram