ГоловнаПолітика

Семенченко не мав використовувати диппаспорт у приватній поїздці до Грузії, - Геращенко

Народний депутат перебував за кордоном приватно, а не у відрядженні від парламенту.

Семенченко не мав використовувати диппаспорт у приватній поїздці до Грузії, - Геращенко
Семен Семенченко
Фото: Сергей Нужненко

Верховна Рада України не відправляла народного депутата Семена Семенченка у відрядження до Грузії, тому він не мав використовувати в цій поїздці дипломатичний паспорт. Про це сьогодні повідомила перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

На своїй сторінці у Фейсбуці Геращенко написала, що отримала від спікера українського парламенту Андрія Парубія відповідь на свій запит про використання Семенченком свого дипломатичного паспорта.

"Як видно з офіційної інформації, нардеп не інформував про своє відрядження секретаріат ВР, парламент також не відправляв нардепа у відрядження до Грузії. Безумовно, кожен політик сам визначає графік своїх міжнародних поїздок і зустрічей, це його повне право. В той самий час правила використання дипломатичного паспорта дозволяють брати цей документ лише в офіційні відрядження, а не приватні поїздки", - зазначила Геращенко.

Перша віце-спікер закликала народних депутатів брати в приватні поїздки до Чехії, Грузії та інших країн свій звичайний біометричний закордонний паспорт, а не дипломатичний. "Не варто поліцейським у Празі чи Тбілісі тикати в ніс український дипломатичний паспорт у приватних поїздках, це незаконно і нечесно", - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, 2 грудня в столиці Грузії - Тбілісі - в готелі "Альянс" затримали шістьох громадян України і одного громадянина Грузії за підозрою в незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин. Народний депутат України і почесний командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко заявив, що кілька людей серед затриманих брали участь у бойових діях на сході України в складі батальйону "Донбас".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram