ГоловнаПолітика

Суд відмовився зобов'язати НАБУ порушити справу проти Порошенка про зловживання владою

Неназваний заявник вимагав примусити Бюро розпочати досудове розслідування стосовно Президента.

Суд відмовився зобов'язати НАБУ порушити справу проти Порошенка про зловживання владою
Соломенский суд Киева
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва відхилив скаргу на Національне антикорупційне бюро і відмовився зобов'язати НАБУ порушити справу за фактом зловживань Президента України Петра Порошенка. Про це йдеться в матеріалах суду.

У матеріалах суду зазначено, що заявник подав до суду скаргу про те, що НАБУ відмовилося задовольнити його заяву про вчинення кримінального злочину Порошенком, яку він подав у бюро 7 грудня 2018 року.

Прізвище заявника в матеріалах не вказується.

"Відмовити в задоволенні скарги в частині зобов'язання посадової особи Національного антикорупційного бюро України... внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину стосовно Президента України з ст. 364 КК України", - сказано в рішенні суду.

Однак цим же рішенням суд зобов'язав НАБУ почати розслідування щодо генпрокурора Юрія Луценка за статтею 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро відкрило провадження за фактом імовірного зловживання владою і службової халатності прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram