ГоловнаПолітика

Путін привітав з Новим роком усіх, окрім президентів Грузії та України

У новорічному листі президентові США Дональду Трампу Путін написав, що Москва готова до діалогу.

Путін привітав з Новим роком усіх, окрім президентів Грузії та України
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у неділю, 30 грудня, надіслав привітання з прийдешнім Новим роком лідерам майже 40 держав.

Глава РФ надіслав новорічні привітання, зокрема, главі США Дональду Трампу, канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, президенту Білорусі Олександру Лукашенку, сирійському лідеру Башару Асаду.

Однак у списку адресатів новорічних листів, опублікованому прес-службою Кремля, не виявилося президента України Петра Порошенка і його грузинської колеги Саломе Зурабішвілі.

Водночас, у новорічному листі президенту США Дональду Трампу Путін написав, що Москва готова до діалогу. Президент Російської Федерації зазначив, що відносини зі США є невід'ємним фактором забезпечення стратегічної стабільності й міжнародної безпеки.

Нагадаємо, наприкінці листопада Трамп скасував заплановану зустріч з Путіним на полях саміту "Великої двадцятки" в Аргентині, пославшись на напруженість навколо захоплення Росією українських військових кораблів.

Трамп і Путін не провели повноцінної зустрічі в Парижі на полях заходів з нагоди 100-річчя оголошення перемир'я у Першій світовій війні.

Єдиний саміт лідерів США та Росії відбувся в Гельсінкі в липні.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram