ГоловнаПолітика

Генпрокурор: коло підозрюваних у вбивстві Шеремета звузилося до кількох сотень

Замовники слідству невідомі.

Генпрокурор: коло підозрюваних у вбивстві Шеремета звузилося до кількох сотень
Фото: lb.ua

Коло підозрюваних у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета значно звузилося. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "5 каналу" у програмі "Рандеву".

"Коло підозрюваних у виконанні дуже серйозно звузилося", - відповів прокурор на запитання про "ниточку" у справі вбивства Шеремета, про яку Луценко заявляв раніше.

Луценко заявив, що він не може сказати, до якої кількості осіб звузилося коло підозрюваних.

"З декількох тисяч до декількох сотень", - відповів він на уточнювальне запитання.

Водночас Луценко повідомив, що мова йде не про замовників, а про виконавців.

"Замість відповіді скажу вам, що навіть ФБР не змогла надати нам жодної допомоги", - заявив Луценко у відповідь на запитання, коли слідство зможе назвати імена вбивць.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 07:45 ранку в центрі Києва було підірвано автомобіль керівника видання "Українська правда" Олени Притули, у якому перебував Павло Шеремет. Він помер в кареті швидкої допомоги.

8 лютого 2017 року глава МВС Арсен Аваков сказав, що слідство "виявило дані" про тих, хто може бути замішаний у вбивстві. Винні у злочині досі не знайдені.

20 липня 2018 року перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство "встановило особу, яка може бути причетна до вбивства журналіста, але наразі її не ідентифікувало".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram