ГоловнаПолітика

Аваков вважає курйозним запит РФ про допомогу в розслідуванні справи проти нього

"Готовий дати свідчення у "справі" про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича".

Аваков вважає курйозним запит РФ про допомогу в розслідуванні справи проти нього
Фото: Макс Требухов

Глава МВС Арсен Аваков прокоментував запит слідчого комітету РФ про правову допомогу в кримінальному розслідуванні проти нього.

Факт порушення в Росії чергової такої кримінальної справи Аваков назвав позитивною оцінкою якості своєї роботи на посаді міністра внутрішніх справ України.

"У руслі актуального дискурсу, процитую з Притч Соломонових: не відповідай дурному по дурості його, щоб і тобі не стати таким як він", - написав Аваков у фейсбуці.

Глава МВС зазначив, що коментує документи у цій справі, що з'явилися в ЗМІ, тільки "через курйозність підходу".

"Генеральна прокуратура РФ висловлює готовність надавати ГПУ правову допомогу в розслідуванні справ, учасниками яких є Росія та Україна. В цьому випадку я готовий дати свідчення у так званій справі про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича. Сподіваюся, Генеральна прокуратура України мене підтримає", - додав Аваков.

Як повідомлялося, в квітні 2018 року Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу щодо Авакова. Вона стосується рішення МВС не пускати громадян Росії на виборчі дільниці на материковій частині України на виборах президента Росії 18 березня 2018 року. Ці дії кваліфікували за п. "в" ч. 2 ст. 141 КК РФ - перешкоджання здійсненню виборчих прав чи роботі виборчих комісій.

Напередодні виборів президента РФ глава МЗС Арсен Аваков заявив, що громадяни РФ, за винятком дипломатів, не будуть допускатися на територію російських дипустанов в Україні для участі у виборах президента РФ. У МВС послалися на заяву МЗС від 21 лютого, в якій йдеться, що голосування на виборах президента РФ в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливе лише за умови, якщо вибори не будуть проводиться в окупованих Криму і Севастополі.

Росія вимогу не проводити вибори в Криму не виконала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram