ГоловнаПолітика

Генпрокуратура викрила двох колишніх співробітників Вищого Госпсуду в підтасовуванні розподілу справ

Співробітники апарату разом з головою суду втручалися в роботу автоматичної системи розподілу позовів.

Генпрокуратура викрила двох колишніх співробітників Вищого Госпсуду в підтасовуванні розподілу справ
Высший хозяйственный суд Украины
Фото: uajudges.org.ua

Генпрокуратура України повідомила про підозру двом колишнім співробітникам Вищого господарського суду, які втручалися в систему автоматичного розподілу справ. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Під час досудового розслідування прокуратура встановила, що двоє працівників апарату Вищого госпсуду у 2012-2014 роках, діючи за попередньою змовою з головою суду та іншими членами злочинної організації, "систематично здійснювали незаконне втручання в роботу програми автоматизованого документообігу суду". Так господарські справи потрапляли на розгляд не до випадково обраного, а конкретного судді.

Дії підозрюваних перешкоджали належному виконанню суддями своїх службових обов'язків зі здійснення правосуддя, а також позбавили сторони цих справ права на справедливий розгляд справи незалежним і неупередженим судом.

Підозрюваним інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (участь у діяльності злочинної організації та участь у злочинах, вчинюваних такою організацією) і ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав незаконним обмеження окладу суддів місцевих судів, яке було введено в 2015 році. Це рішення підвищить зарплати суддям, які не пройшли кваліфікаційне оцінювання і не здійснюють правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram