ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Вишинському до 27 січня 2019 року

Прокурори аргументували це рішення тим, що є ризики, що Вишинський може виїхати в РФ.

Суд продовжив арешт Вишинському до 27 січня 2019 року
Кирилл Вышинский в зале суда
Фото: politeka.net

Херсонський міський суд продовжив арешт директорові "РИА Новости" Кирилу Вишинському до 27 січня.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Представники прокуратури просили продовжити арешт ще на 50 днів, аргументуючи це тим, що є ризики, що Вишинський може переховуватися, адже, крім українського громадянства, він має російське. Адвокати пропонували взяти його на поруки. Сам Вишинський заявив, що він не винен і справа є політичним замовленням, - йдеться в повідомленні.

Суддя оголосила рішення продовжити арешт ще на місяць - до 27 січня 2019 року.

Нагадаємо, Вишинського затримали 15 травня за підозрою в державній зраді. Через два дні, 17 травня, Херсонський міський суд заарештував його на два місяці, а після закінчення цього терміну - ще на місяць, до 13 вересня. Вишинський заявив, що відмовляється від громадянства України і просить допомоги у президента РФ Володимира Путіна.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. За даними СБУ, журналіст за завданням Москви готував інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, пізніше в Києві - для підтримки угруповань "ДНР" і "ЛНР". Щомісяця він отримував на цю діяльність 53 тис. євро, ці гроші, як заявили в СБУ, надходили з Росії через Сербію.

У липні перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко озвучила імена і прізвища 23 засуджених або заарештованих в Україні росіян, серед яких був Вишинський, яких Київ готовий обміняти на українських політв'язнів. У Кремлі заявили, що Вишинського слід звільнити просто так.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram