ГоловнаПолітика

Розвідувальний літак ВПС США три години кружляв біля узбережжя Криму

З аеродрому "Бельбек" на перехоплення піднімався російський винищувач.

Розвідувальний літак ВПС США три години кружляв біля узбережжя Криму
Фото: twitter.com/aircraftspots

Стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135V у четвер здійснив тривалий політ уздовж узбережжя Криму, а також кілька прольотів на південь від Керченської протоки. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

Американський літак з бортовим номером 64-14841 і позивним HARK51, що вилетів з авіабази Суда-Бей на грецькому острові Крит, протягом 3 годин курсував біля узбережжя Криму, в тому числі на північному заході і півдні від півострова. Протягом польоту він також зробив щонайменше чотири прольоти на південь від Керченської протоки.

У районі Севастополя літак, що здатен вести радіоелектронну розвідку на сотні кілометрів углиб території противника, наближався до російського узбережжя на відстань приблизно 50 км.

При цьому розвідник протягом усього часу літав у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Російського кордону він не порушував.

За твердженням авіаційних ресурсів, що посилаються на дані радіоперехоплення, на супровід американського розвідника з аеродрому "Бельбек" піднімався російський винищувач.

Нагадаємо, 25 листопада кораблі ВМС РФ атакували і захопили в полон три українські судна: два бронекатери і буксир з екіпажем 24 людини. Українських моряків заарештував окупаційний суд Сімферополя, 30 листопада їх вивезли до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram