ГоловнаПолітика

Контррозвідка викрила агентурну мережу в Миколаївській області

Керівником шпигунської групи виявився капітан 1 рангу в запасі.

Контррозвідка викрила агентурну мережу в Миколаївській області
Фото: Православная Жизнь

Контррозвідка Служби безпеки України 20 грудня затримала керівника російської агентурної мережі в Миколаївській області.

Про це йдеться у відеоматеріалах до четвергового брифінгу співробітника департаменту контррозвідки Володимира Настюка.

"20 грудня було затримано керівника агентурної мережі російської військової розвідки в Миколаївській області. В її завдання входило збір і передача ворогові інформації з обмеженим доступом, передусім про військові підрозділи в Очаківському районі, і формування підпільних бойових груп", - повідомили в СБУ.

Підозрюваний - капітан 1 рангу в запасі, який також має російське громадянство. Він був завербований у Севастополі і неодноразово виїжджав до Криму для проведення зустрічей з представниками російської спецслужби.

Протягом обшуків було виявлено підпілля, яке використовувалося для проведення дестабілізаційних заходів. Було виявлено також технічні спецзасоби і матеріали з обмеженим доступом.

СБУ зазначає, що розвідувальні завдання ворожі спецслужби планували не тільки з території Росії, а й з території окупованих Криму і Донбасу.

Нагадаємо, на початку грудня в Росії засудили до 14 років колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту РФ капітана другого рангу запасу Леоніда Пархоменка за звинуваченням у шпигунстві на користь України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram