ГоловнаПолітика

Під російським посольством у Києві проходить акція підтримки кримських татар

Доля 16 активістів досі невідома.

Фото: Макс Левін

У Києві під посольством РФ пройшла 30-та щомісячна акція #Where_is_Ervin, присвячена жертвам насильницьких зникнень в окупованому РФ Криму. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

16 жителів окупованого Криму вважаються зниклими безвісти. Біля будівлі посольства Росії в Києві сьогодні проходить акція з вимогою розслідувати викрадення кримських активістів. Учасники акції тримають плакати з іменами зниклих у Криму з моменту його анексії Росією.

Фото: Макс Левін

За словами організатора заходу - голови громадської організації "Крим.SOS" Таміли Ташевої - всього за час анексії зникли понад 40 осіб. Частину з них заарештували, частину вже випустили, шістьох осіб знайшли мертвими. Доля 16 осіб на цей момент невідома.

Фото: Макс Левін

Учасники використовують хештег #Where_is_Ervin на честь Ервіна Ібрагімова, члена Бахчисарайського меджлісу. Ервін зник у ніч проти 25 травня 2016 року. Його машина залишилася стояти відчиненою недалеко від домівки. У Меджлісі кримськотатарського народу заявили, що російські силовики могли вбити Ібрагімова. Офіційної інформації про його долю досі немає.

Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram