ГоловнаПолітика

Провідні італійські фірми поставили обладнання в окупований Крим

Подібні дії можуть порушувати режим санкцій, введений Євросоюзом у 2014 році.

Провідні італійські фірми поставили обладнання в окупований Крим
"Золотая балка"
Фото: krymr.com

Посольство України в Італії звернулося до Міністерства закордонних справ Італії, а також у Загальну конфедерацію італійської промисловості Confindustria з проханням вжити заходів щодо італійських компаній, які поставляли обладнання на завод агрофірми "Золота Балка" в анексований Крим.

Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ України на інформаційний запит Крим.Реалії.

У відповіді відомства йдеться, що подібні дії італійських компаній можуть порушувати режим санкцій, введений Євросоюзом в 2014 році.

Також в МЗС України зазначили, що звернулися із запитом до італійських компаній з проханням роз'яснити ситуацію з постачанням обладнання. "Золота Балка" - одне з найбільших виноробних господарств Криму і Севастополя, історія якого починається з 1889 року, коли в Балаклавській долині були закладені перші винпідвали.

З 2003 року майно ДП "Золота Балка" взяло в оренду ТОВ "Агрофірма "Золота Балка", яким володів екс-глава Соціалістичної партії України і екс-нардеп Петро Устенко. У травні 2015 року майно агрофірми заарештовано судовими приставами за позовом російського уряду Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram