ГоловнаПолітика

Кернес відмовився від участі в президентських виборах

Мер Харкова готовий підтримати Порошенка.

Кернес відмовився від участі в президентських виборах
Фото: 24tv.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес стверджує, що партія «Відродження» хотіла висунути його кандидатом в президенти України на виборах у 2019 році.

Про це Кернес заявив на зустрічі з журналістами, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вони пропонували мені висуватися. Я таку пропозицію не прийняв, тому що я люблю місто і хочу бути поруч з харків'янами", - сказав мер.

Він ще раз підтвердив, що готовий підтримати на виборах нинішнього президента Петра Порошенка.

"За якого президента голосував би Кернес? Я можу сказати. За Порошенка. Чому? Тому що він прикладав чимало зусиль, щоб у Харкові було фінансування метрополітену, щоб у Харкові було фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Світового банку,.. і до питань, пов'язаних з децентралізацією, поліпшенням міжбюджетних відносин", - сказав Геннадій Кернес.

"Я знаю, що харків'яни не дають оцінку "добре" президенту, я знаю, що вони ставляться до нього не з такою повагою, як, припустімо, до інших політиків. Але ми повинні спілкуватися, ми повинні роз'яснювати ці всі речі", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила чергові вибори президента України на 31 березня 2019 року.

Виборча кампанія стартує 31 грудня. Президент Петро Порошенко, згідно з даними останніх соцопитувань, входить у топ-5 найрейтинговіших кандидатів.

Попередні вибори відбулися 25 травня 2014 року. Переможцем виборів став Петро Порошенко, за якого проголосували майже 10 млн осіб (54,7% голосів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram