ГоловнаПолітика

Україна готова розгорнути війська в разі прямого вторгнення Росії, - Муженко

Начальник Генштабу доповів Головнокомандувачу попередні висновки з правового режиму воєнного стану.

Україна готова розгорнути війська в разі прямого вторгнення Росії, - Муженко
Виктор Муженко
Фото: mil.gov.ua

У разі загрози прямого вторгнення з боку Російської Федерації Генеральний штаб Збройних Сил України здатний розгорнути міжвидові угруповання військ.

Про це заявив начальник Генштабу Віктор Муженко.

"Сьогодні на засіданні РНБО України доповів Президенту України - Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України попередні висновки з правового режиму воєнного стану. Перше - Генеральний штаб здатний розгорнути міжвидові угруповання військ в разі загрози прямого вторгнення з боку Росії", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Муженко додав, що ЗСУ готові в короткий термін істотно наростити чисельність бойових підрозділів за рахунок професійного і мотивованого оперативного резерву. Понад 30 тисяч резервістів відновили свої навички під час навчальних зборів.

Також він зазначив, що проведено комплексні навчання бригад територіальної оборони і налагоджено практичну взаємодію з органами державної влади та іншими складовими Сил оборони країни.

Крім того, він зазначив, що Генштаб в умовах загрози відкритої агресії провів масштабні організаційні та навчальні заходи з оборони країни. За словами начальника Генштабу, детальний аналіз проведених дій всіх складових сектору оборони держави в умовах воєнного стану дозволить вирішити виявлені проблеми і посилить бойові можливості Збройних Сил України.

Нагадаємо, воєнний стан вводили на 30 діб у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Таке рішення було прийнято у зв'язку з актом збройної агресії Росії в районі Керченської протоки і загрозою масштабного вторгнення на тлі окупації Криму та частини Донецької та Луганської областей.

О 14:00 26 грудня Президент Петро Порошенко оголосив про припинення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram