ГоловнаПолітика

РНБО ввела нові санкції проти Росії

Напередодні РФ розширила санкції проти українських громадян і компаній.

РНБО ввела нові санкції проти Росії
Фото: пресс-служба президента

Рада національної безпеки і оборони України підтримала рішення про введення санкцій стосовно російських юридичних і фізичних осіб за проведення незаконних виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а також за агресію РФ в районі Керченської протоки.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Введено обмежувальні заходи проти організаторів так званих "виборів" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також щодо військових, суддів і правоохоронців, причетних до незаконного захоплення українських моряків під час акту агресії РФ проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року і незаконного утримання їх у російських в'язницях", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за результатами обговорення питання "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" вирішено підтримати введення санкцій, перш за все, щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків і депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували або сприяли агресивним діям проти України.

При цьому в повідомленні не наведено конкретні списки російських фіз- і юросіб, щодо яких прийнято рішення ввести санкції.

На початку засідання РНБО Президент Петро Порошенко заявив, що рада розширить список санкцій депутатами російської Державної думи з фракцій "Єдина Росія" і ЛДПР. Він також повідомив, що в цей список будуть внесені підприємства, які "тією чи іншою мірою протидіють Україні, забезпечують військову складову постачання в збройні сили РФ".

Нагадаємо, напередодні уряд Росії опублікував розширений список санкцій проти українських громадян і юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram