ГоловнаПолітика

Шість відсотків Харківської області знеструмлено через негоду

"Харківобленерго" відновить постачання електроенергії до вечора середи, якщо не буде погіршення погоди.

Шість відсотків Харківської області знеструмлено через негоду
Фото: Макс Левин

У Харківській області через негоду було повністю знеструмлено 112 населених пунктів.

Станом на 12:00 на мережах обленерго відключені 110 ліній потужністю 10 кВт, а також 963 підстанції, повідомив у вівторок директор департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Сергій Магдисюк.

"Населених пунктів повністю знеструмлено 112, частково - 34 населених пункти. По місту Харкову знеструмлено кілька 5- і 9-поверхівок на проспекті Перемоги. Наслідки цих знеструмлень вилилися у відключення котелень. У нас на сьогодні відключені 45 котелень, на яких перебуває житлових будинків - 201, лікарень - 5, шкіл 37 і 9 садочків", - цитує Магдисюка "Інтерфакс-Україна".

Ліквідацією наслідків негоди займаються 49 аварійних бригад (138 осіб). "Харківобленерго" планує відновити постачання електроенергії до вечора середи, якщо не буде погіршення погоди.

Синоптики прогнозують, що інтенсивний снігопад на території Харківської області триватиме до 20:00 вівторка, до 2:00 середи сніг припиниться. Температура вранці буде 3-4 градуси морозу, ввечері - до 9 градусів морозу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram