ГоловнаПолітика

Мінприроди закликало терміново конфіскувати тварин зі звіринця в Покровську

Питання затягується через бюрократію.

Мінприроди закликало терміново конфіскувати тварин зі звіринця в Покровську
Фото: 06239.com.ua

Міністерство екології та природних ресурсів закликало суд терміново розглянути питання конфіскації тварин зі звіринця в Покровську, де вони утримуються в незадовільних умовах.

Про це повідомив міністр Остап Семерак у фейсбуці.

У приватному притулку циркових тварин у Покровську перебуває зокрема 11 ведмедів і 6 левів. Волонтери та зоозахисники звинуватили його власника Ігоря Падалка в жорстокому поводженні з тваринами, й у справу втрутилася влада.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць недавно заявив, що Київський зоопарк погодився прийняти левів і ведмедів з Покровська.

Процедура конфіскації мала початися наступного тижня, але в неділю, 23 грудня, зоозахисниця Наталя Вишневська заявила в фейсбуці, що конфіскацію скасовано через заміну слідчого. За її інформацією, він хоче провести нову перевірку звіринця Падалка "з метою відбілити цього виродка".

Вона також поскаржилася, що чиновники пропонують дочекатися рішення суду, ігноруючи страждання звірів.

"Тварини сидять у власних фекаліях і сечі. Ведмеді, серед яких є маленьке ведмежа, не можуть випрямитися на повен зріст у клітках. Є сліпі й вагітні тварини. І нам тепер пропонують почекати суду? Ці тварини теж повинні почекати рішення суду в таких умовах", - обурилася вона.

Заступник міністра екології Василь Полуйко у відповідь заявив, що держава, і особливо Мінприроди, нічого не може вдіяти без рішення суду.

"По-людськи засуджую всіх, хто береться тримати вдома диких тварин, але держава - не рейдер. Ми не можемо просто приїхати і забрати", - написав заступник міністра у фейсбуці.

Своєю чергою Семерак написав, що "Мінприроди вимагає термінового розгляду судом нашого клопотання про вилучення звірів з Покровського приватного зоопарку".

"Звірі страждають. Справа затягується в суді. Так довго тривати не може. Звертаюся до всіх причетних з проханням припинити боротися за звірів. Час боротися за їхній порятунок", - заявив міністр.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram