ГоловнаПолітика

Суд відмовив Мамаю у поновленні на посаді мера Полтави

Градоначальника звільнили за погану роботу три місяці тому.

Суд відмовив Мамаю у поновленні на посаді мера Полтави
Александр Мамай
Фото: facebook.com/ltava.poltava.ua

Полтавський окружний адміністративний суд 22 грудня відмовив у задоволенні позову Олександра Мамая про поновлення на посаді мера Полтави.

Про це повідомило місцеве видання "Полтавщина".

Рішення ухвалила суддівська колегія в складі Наталії Алексєєвої, Анни Чеснокової та Андрія Головка.

Мамай просив суд визнати протиправними рішення позачергової сімнадцятої сесії Полтавської міськради сьомого скликання від 14 вересня 2018 року "Про дострокове припинення повноважень полтавського міського голови" та поновити його на посаді.

На засіданні в суботу суд досліджував відеодокази першого і другого пленарних засідань позачергової сесії міськради від 31 серпня і 14 вересня 2018 року, а також письмові докази.

Екс-мер навів аргументи, які, на його думку, свідчать про протиправні дії міської влади під час позбавлення його повноважень мера, а також про порушення регламенту Полтавської міської ради та законодавства.

Представник відповідача - адвокат Віта Мусієнко - зазначила, що всі дії влади здійснювалися виключно в правовому полі.

Після більш ніж двох годин у дорадчій кімнаті суддівська колегія ухвалила рішення - відмовити в задоволенні позову Мамая про поновлення на посаді міського голови.

Нагадаємо, 14 вересня полтавські депутати визнали незадовільною роботу мера Олександра Мамая і достроково припинили його повноваження.

Після цього Мамая двічі незаконно "поновлювали" на посаді у спосіб внесення змін до Єдиного державного реєстру. Прокуратура вважає, що за цим стоїть сам Мамай, і 10 грудня йому повідомили про підозру за несанкціоноване втручання в роботу інформаційної системи ЄДР (ч.3 ст.27 ч.1 ст.361 КК) і протидію законній господарській діяльності Полтавської міської ради (ч .3 ст.206 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram