ГоловнаПолітика

У справі Труханова дочитали обвинувальний акт

Розгляд кримінального провадження по суті розпочнеться 27 грудня.

У справі Труханова дочитали обвинувальний акт
Фото: Макс Левин

У Малиновському районному суді Одеси в суботу, 22 грудня, завершили зачитувати обвинувальний акт у справі мера міста Геннадія Труханова.

Розгляд кримінального провадження по суті розпочнеться 27 грудня, пише "Укрінформ".

"Оголошення обвинувального акта завершено. Суд оголошує перерву до 27 грудня. Наступне засідання судової колегії розпочнеться об 11 годині", - оголосив рішення голова суду Сергій Черевко.

Нагадаємо, Труханову і ще ряду підозрюваних закидають розкрадання 185 млн гривень у період з липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами.

Зазначена будівля менше ніж за два місяці до ухвалення рішення Одеською міською радою про її купівлю за 185 млн гривень була придбана іншою фірмою за 4 млн гривень і внесена до статутного капіталу ТОВ "Девелопмент Еліт". Однак, незважаючи на це, Труханов і його заступник на погоджувальній раді та на позачерговій сесії міськради повідомили депутатам неправдиву інформацію: нібито йшлося тільки про згоду на купівлю, а не про угоду.

Крім того, необхідність купівлі була обгрунтована нібито реалізацією проекту "Європейська мерія", якого насправді не існувало.

У результаті приміщення купили за 185 млн гривень - завищеною більш ніж удвічі ціною, однак ці кошти були заарештовані за клопотанням антикорупційних органів.

Обвинуваченим є чинний мер Одеси Геннадій Труханов, його заступник, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступник, директор приватної компанії-продавця будівлі, представник компанії продавця будівлі, оцінювач.

Усім закидають ч.5 ст.191 (крадіжка), а продавцеві будівлі - ще ч.1 ст.205 та ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 (фіктивне підприємництво та замах на відмивання грошей).     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram