ГоловнаПолітика

​Тимошенко запропонувала створити "символічний ланцюг єдності" на День Соборності

22 січня відзначатиметься сторіччя Злуки УНР і ЗУНР

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко до річниці Соборності запропонувала українцям створити всеукраїнський символічний ланцюг єдності.

Про це йдеться в її фейсбуці.

"Через місяць - 22 січня ми будемо відзначати 100-річчя української Соборності, українського єднання. В цей день я пропоную всім нам на знак нашої доброї волі вийти на вулиці, взятися за руки, стати пліч-о-пліч", - зазначила політик.

Тимошенко нагадала, що 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві було проголошено Акт Злуки і вперше за сотні років українці об'єдналися в єдину національну державу, а того самого дня 1990 року патріоти з усієї України утворили живий ланцюг, який з'єднав Київ та Львів.

На думку Тимошенко, сьогодні українці повинні ще раз підтвердити для себе і світу свою мудрість, єдність і силу.

"Нас роз'єднують політичні технології, які знову і знову робляться під чергові брудні вибори. Нас весь час намагаються посварити, зіштовхнути одне з одним і на цьому отримати фальшиві перемоги", - сказала політик.

Тимошенко наголосила, що в тривожні часи, "коли наша держава у війні, коли наша суверенність знову під загрозою, коли Україна проходить величезні випробування - ми повинні бути єдиними".

"Наша соборність, наша єдність в наших серцях і душах. Наша сила - в нас самих, українцях. Отже, збираємося 22 січня у всеукраїнський символічний ланцюг єднання", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram