ГоловнаПолітика

Євросоюз і США закликали Росію відпустити кримськотатарського активіста Бекірова

57-річний чоловік виявився без медичної допомоги та нездоровим.

Євросоюз і США закликали Росію відпустити кримськотатарського активіста Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Європейський союз і Сполучені Штати Америки закликали Росію відпустити 57-річного кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого затримали на території окупованого Криму.

"Ми очікуємо негайного звільнення кримськотатарського правозахисника Едема Бекірова, який був затриманий російською владою", - написала в твіттері прес-секретар Європейської служби зовнішніх справ Майя Косьянчич.

Вона зазначила, що Бекіров має слабке здоров'я і потребує постійного доступу до медичної допомоги.

Така сама заява з'явилася в твіттері посольства США в Києві.

"Ми закликаємо Росію звільнити Едема Бекірова, стан здоров'я якого дуже важкий, і йому не надають медичну допомогу. Ми стоїмо разом з усіма несправедливо затриманими українськими політв'язнями і закликаємо Росію звільнити їх негайно", - заявили американські дипломати.

Нагадаємо, що Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, у чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram