ГоловнаПолітика

Геращенко виступила за перенесення засідань ТКГ з Мінська в Астану

Політик сумнівається в нейтральності Білорусі.

Геращенко виступила за перенесення засідань ТКГ з Мінська в Астану
Фото: solydarnist.org

Переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі в форматі Тристоронньої контактної групи варто перенести з Мінська до столиці Казахстану Астани.

Таку думку висловила уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер Ради і представник України в підгрупі ТКГ з гуманітарних питань Ірина Геращенко.

"Це виключно моя думка, але, можливо, мирні переговори слід перенести в дійсно нейтральну країну. Нейтральність і неупередженість партнерів - важливіша за комфорт", - написала вона в фейсбуці.

За словами Геращенко, регулярна підтримка Білоруссю позиції Росії в Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй щодо голосувань за резолюції з Криму і Донбасу ставить під сумнів її нейтральність.

Геращенко стверджує, що підписання Президентом Росії Володимиром Путіним військової доктрини Союзної держави разом з Білоруссю також ставить під сумнів нейтральність, заявлену офіційним Мінськом.

"Вперше Казахстан утримався, і це дійсно нейтральна позиція. Можливо і справді варто перенести переговорний майданчик в Астану?"- пише Геращенко.

Політик наголосила, що голосування Казахстану щодо української резолюції про мілітаризацію Росією Криму та регіонів Чорного і Азовського морів є показовим і свідчить про нейтральну позицію Казахстану.

Нагадаємо, 19 грудня відбулося 101-ше засідання ТКГ щодо Донбасу. За словами Геращенко, засідання пройшло безрезультатно - сторони не змогли домовитися ні про обмін полоненими, ні про демілітаризацію і деокупацію Азовського і Чорного морів, а також Керченської протоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram