ГоловнаПолітика

Російська сторона пообіцяла перевірити стан здоров'я політв'язня Клиха

У разі необхідності політв'язень отримає медичну допомогу.

Російська сторона пообіцяла перевірити стан здоров'я політв'язня Клиха
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Радник президента Росії, голова ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайло Федотов звернувся до компетентних органів з проханням перевірити інформацію про погіршення стану здоров'я українського політв'язня Станіслава Клиха.

Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова.

"Сьогодні отримала від радника президента РФ, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова відповідь на мій запит про стан здоров'я політв'язнів Станіслава Клих і кримського татарина Едема Бекірова, а також щодо дотримання прав Олександра Шумкова. Чекатиму реальних дій, щоб права наших громадян були забезпечені", - написала Денісова в Facebook.

Вона проілюструвала пост фотокопіями відповідей Федотова.

"Рада при президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини направила звернення до компетентних органів Російської Федерації з проханням перевірити зазначену Вами інформацію і в разі потреби вжити заходів щодо забезпечення прав українського громадянина", - йдеться в листі до Денісової.

Напередодні виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що у засудженого в Росії українця Станіслава Клиха - підозра на рак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram