ГоловнаПолітика

Насіров через суд вимагає 1 млн гривень від лікаря, який свідчив про його стан

Екс-голова ДФС стверджує, що ці дані оголосили без його дозволу.

Насіров через суд вимагає 1 млн гривень від лікаря, який свідчив про його стан
Росман Насиров
Фото: Макс Требухов

У середу Шевченківський райсуд Києва почне розглядати справу лікаря, який свідчив у кримінальному провадженні екс-голови ДФС Романа Насірова.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала у Фейсбуці.

"Мені повідомили, що сьогодні о 14:00 у Шевченківському суді міста Києва розглядатимуть справу лікаря, який свідчить у кримінальному провадженні Романа Насірова. Лікар - Максим Соколов, інтервенційний кардіолог, який працює в Інституті кардіології ім. Академіка М.Д. Стражеска. НАБУ зверталося в його інституту з проханням провести обстеження стану здоров'я Насірова. Пізніше як голова комісії він давав свідчення в суді у справі Насірова. Перебуваючи під присягою і відповідаючи на питання судді, він озвучив факти про стан його здоров'я", - написала Супрун.

Насіров подав цивільний позов до суду, тому що, за його словами, ці дані оголосили без його дозволу. Паралельно адвокати подали в поліцію заяву про порушення кримінальної справи з тієї самої причини.

У суді від лікаря Насіров вимагає 1 млн гривень відшкодування.

Нагадаємо, Насірова звільнили 31 січня 2018 року в зв'язку з наявністю в нього британського громадянства. Він подав позов про незаконність звільнення, і 11 грудня Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Кабміну.

Насірова також судять за звинуваченням у зловживанні владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України) та службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК). За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, протягом 2015 року він ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Крім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram