ГоловнаПолітика

У Дніпрі відкрився ситуаційний центр поліції

У місті запрацює система цілодобового відеоспостереження і покращиться комунікація між підрозділами.

На відкритті нового ситуаційного центру
На відкритті нового ситуаційного центру

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Нацполіції Сергій Князєв і голова міської ради Дніпра Борис Філатов представили ситуаційний центр комунікації між підрозділами МВС та комунальними службами міста.

"У сучасному, динамічному світі не можна залишатися заручником старих технологій, потрібно йти вперед. Керівництво міста думає про стратегію безпеки, тому взялося за побудову системи відеоспостереження - камери по всьому місту, нагляд 24/7, оновлення та передача інформації НПУ та ДержНС, моніторинг комунальників. Підрозділи МВС, своєю чергою, будуть успішно комунікувати з міськими службами і оперативно реагувати на виклики, що надходять з камер спостережень. Для безпеки в місті повинні підтримувати одне одного", - сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що ця система ще недосконала. Але це ефект перехідного періоду.

"Так, ця система ще недосконала. Так, я бачу деякі похибки в порушенні прав. Але це перехідний момент, який завжди буває, який потрібно проходити. Загалом ми думаємо про те, щоб максимально використовувати інструмент, який у міської влади, у Нацполіції і в ГО та НС. Зробити цей механізм таким, щоб жителі Дніпра не думали, яка зі служб реагує на виклик про допомогу, але знали, що допомога буде", - зазначив він.

Аваков розповів, що ознайомлювався зі схожим досвідом закордоном і висловив сподівання, що скоро на вулицях українських міст буде максимальний рівень захисту.

Під час візиту в Дніпро Арсен Аваков також представив поліцейським і рятувальникам мотиваційну програму. Вона складається зі збільшення заробітної плати на 30% і програми компенсації за орендоване житло, буде введена система отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram