ГоловнаПолітика

Кабмін продовжив заборону на ввезення російських товарів до 2020 року

Постанова втратить чинність після припинення недружніх дій РФ щодо України.

Кабмін продовжив заборону на ввезення російських товарів до 2020 року
Фото: 24 канал

Кабінет Міністрів продовжив заборону на ввезення в Україну російських товарів із затвердженого переліку до 31 грудня 2019 року.

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Кабмін вніс зміни у свою постанову від 30 грудня 2015 року №1147 "Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії", згідно з якими її дію продовжено до 31 грудня 2019 року (включно).

При цьому передбачається, що постанова втратить чинність 1 січня 2020 року або після припинення застосування Росією дискримінаційних і недружніх дій щодо України.

Зазначають, що це рішення ухвалено з метою забезпечення національної безпеки України у відповідь на введення Росією відповідних торгових заборон і обмежень щодо України. Як повідомляли, 29 червня Росія продовжила дію обмежень транзитного руху з території України через територію Росії в Казахстан і Киргизстан до 2019 року.

Нагадаємо, в січні 2016 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів про заборону ввезення в Україну переліку російських товарів.

У перелік російських товарів, заборонених до ввезення, потрапили: м'ясо великої рогатої худоби, птиці та свинина (свіжа, охолоджена чи заморожена), м'ясо і їстівні м'ясні субпродукти, солоні чи в розсолі, риба і ракоподібні, молочні продукти, плавлені сири, кава, чай, харчові суміші, кондитерські та хлібобулочні вироби, картопля, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, соуси, смакові добавки та приправи, пиво, спирт, горілка, корми для кішок і собак, цигарки з фільтром, засоби для миття шкіри, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, родентициди, обладнання для залізниць і трамвайних колій, дизель-електричні локомотиви.

У 2017 році до переліку включили додатково такі позиції, як поліетилен з питомою вагою 0,94 або більше, а також полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами, сульфат амонію, суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram