ГоловнаПолітика

Відповідальні за кібербезпеку підрозділи ЗСУ перейшли на бойовий режим роботи

Їх основний напрямок діяльності - кібероборона держави.

Відповідальні за кібербезпеку підрозділи ЗСУ перейшли на бойовий режим роботи
Генерал-майор Владимир Рапко
Фото: mil.gov.ua

Підрозділи кібернетичної безпеки Збройних сил України перейшли на бойовий режим роботи.

Про це повідомив начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Рапко, інформує прес-служба Мінборони.

"У загальній системі кібербезпеки держави Збройні сили України займають одне з провідних місць. Відповідними підрозділами була налагоджена повна сумісність і взаємодія з суб'єктами забезпечення кібербезпеки в Україні. З оголошенням на території 10 областей України правового режиму воєнного стану ця співпраця тільки поглибилася. Підрозділи ЗС України, відповідальні за кібербезпеку, перейшли на бойовий режим роботи", - розповів генерал-майор Володимир Рапко.

За його словами, основний напрямок діяльності підрозділів кібербезпеки - кібероборона держави. "Зокрема, це захист інформаційно-телекомунікаційних систем ЗСУ від зовнішніх і внутрішніх загроз", - уточнив Володимир Рапко.

Він зазначив, що, починаючи з 2014 року, зафіксовано інтенсивне збільшення кількості кібератак різного ступеня складності, спрямованих на порушення функціонування системи управління і зв'язку ЗС України. Підрозділами кібербезпеки вироблені чіткі алгоритми реагування на різні випадки кібернетичних загроз або атак. Як правило, це DDoS-атаки на системи і поширення шкідливих програм.

Найбільше атак відбувається з території Росії, але також можуть використовуватися майданчики союзних нам країн для проведення кібератаки, що ускладнює остаточну ідентифікацію.

Нагадаємо, напередодні глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що РФ не буде воювати з Україною. При цьому він звинуватив Україну в планах наступу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram