ГоловнаПолітика

Томенко і Катеринчук пішли на союз з Гриценком

Вони планують брати участь разом у всіх найближчих виборах.

Томенко і Катеринчук пішли на союз з Гриценком
Николай Томенко и Николай Катеринчук
Фото: Lb.ua

Колишні народні депутати Микола Томенко (лідер партії "Рідна країна") і Микола Катеринчук (лідер Європейської партії) вирішили підтримати кандидатуру Анатолія Гриценка, лідера "Громадянської позиції", на президентських виборах у 2019 році.

Про це вони оголосили на прес-конференції в понеділок, пише "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно об'єднуватися за цінності, програму, об'єднуватися за країну. І таке конструктивне ідеологічне об'єднання дасть позитивний результат. Наша пропозиція об'єднатися знайшла реальний відгук у команді Анатолія Гриценка", - заявив Томенко.

Катеринчук, своєю чергою, сказав, що підтримає Гриценка, тому що "під час військових дій президент повинен мати військову спеціалізацію і освіту, досвід, аналітичне бачення ситуації".

Гриценко додав, що всі три партії планують спільно брати участь і на виборах президента в травні, і на виборах Верховної Ради в жовтні, і на місцевих виборах у 2020 році. "Це стратегічне об'єднання, скажімо так, на 10 років плюс уперед, наскільки вистачить сил. Ми спільно підемо і на парламентські, і на місцеві вибори. Тобто це всерйоз і надовго", - наголосив він.

Нагадаємо, Томенка було обрано до Ради в жовтні 2014 року за виборчим списком БПП (№8 у списку). Він займав посаду заступника голови фракції, але 25 грудня 2015 року після затвердження Радою державного бюджету на 2016 рік оголосив про свій вихід з фракції. Депутат визнав бюджет неприпустимим і антисоціальним.

У березні 2016 року Томенко був позбавлений мандата за ст. 81 Конституції, яка передбачає однією з причин дострокового припинення повноважень народного депутата "невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або вихід народного депутата України зі складу такої фракції".

Катеринчук теж балотувався на виборах 2014 року від "Блоку Петра Порошенка", але не за списком, а в мажоритарному окрузі №13 у Вінницькій області. Він програв самовисуванцеві Петру Юрчишину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram