ГоловнаПолітика

Синод Московського патріархату звільнив ієрархів, які брали участь у Соборі (оновлено)

Синод зняв Симеона і Олександра з посади.

Синод Московського патріархату звільнив ієрархів, які брали участь у Соборі (оновлено)
Заседание синода московского патриархата
Фото: news.church.ua

Синод Московського патріархату на сьогоднішньому засіданні зняв з посади двох ієрархів, які взяли участь в Об'єднавчому соборі Української православної церкви.

Відомо тільки про двох митрополитів УПЦ МП, які прийшли на собор - це Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) і Вінницький Симеон (Шостацький).

"Священний синод змушений був прийняти рішення щодо двох наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського собору, взяли участь у зібранні 15 грудня. Священний синод звільнив від управління єпархією і заборонив священнослужіння митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив священнослужіння і зняв з посади вікарного єпископа Київської митрополії митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра", - сказав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) за підсумками засідання.

Також ухвалено відповідні рішення щодо простих священиків і дияконів, які брали участь в Об'єднавчому соборі.

Оновлення 16:40. У журналах синоду за 17 грудня названо ще чотирьох учасників об'єднавчого собору від УПЦ МП: благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич), голова відділу інформації Київської єпархії протоієрей Петро Зуєв, клірик Дніпропетровської єпархії протоієрей Богдан Гулямов і протодиякон Ростислав Воробей.

Усім їм заборонено священнослужіння в УПЦ МП.

Переяслав-Хмельницьку єпархію за рішенням синоду очолив архімандрит Діонісій (Пилипчук), а Вінницьку - архієпископ Бородянський Варсонофій (Столяр).

Напередодні владика Симеон оголосив про перехід у Православну церкву України, його рішення підтримали парафіяни Свято-Преображенського собору. Це перша парафія Московського патріархату, яка перейшла в ПЦУ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram