ГоловнаПолітика

Біля будівлі ФСБ в Москві затримали учасників акції проти війни з Україною

Акція мала назву "Збори громадян, обурених діями влади".

Біля будівлі ФСБ в центрі Москви на Луб'янці поліція затримала учасників акції проти війни в Україні та чиновницького свавілля силових відомств у Росії, передає Радіо Свобода.

За даними "ОВД-Инфо", затримано одинадцять чоловік. Їх відвезли до відділку поліції. Разом з ними був затриманий активіст акції "Безстроковий протест", котрий проводив свій пікет. 

Фото: Новая газета

Один із затриманих - Дмитро Іванов - розповів, що в автозаку поліцейські погрожували йому побиттям і електрошокером.

Акція біля будівлі ФСБ називалася "Збори громадян, обурених діями влади". Її організатори планували обговорити ситуацію навколо військового конфлікту в Україні, арешту правозахисника Льва Пономарьова.

За повідомленням "Новой газеты", на захід прийшли близько 50 чоловік, 12 із них були затримані поліцією. На місці також були присутні активісти провладних рухів SERB і НОД.

Фото: Новая газета

16 грудня в Москві мав відбутися "Марш за мир. Проти насильства". Його організатори також планували висловитися проти війни на сході України та свавілля правоохоронних органів у Росії. Акція не відбулася. Один з її заявників - лідер руху "За права людини" правозахисник Лев Пономарьов був заарештований.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram