ГоловнаПолітика

Порошенко готовий подати в Раду пропозиції про створення Кримськотатарської автономії

Інформації про наявність у парламенті 300 голосів для ухвалення такого рішення поки що немає.

Порошенко готовий подати в Раду пропозиції про створення Кримськотатарської автономії
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко заявив про готовність подати до Верховної Ради проект змін до Конституції країни щодо створення Кримськотатарської автономії.

На прес-конференції в Києві глава держави заявив, що вже звернувся з проханням скликати Конституційну комісію для напрацювання компромісного варіанту, який матиме шанс на ухвалення парламентом.

"Я готовий внести питання зміни до Конституції щодо кримськотатарської автономії. Я звернувся з проханням скликати Конституційну комісію, дати той компромісний варіант, який буде мати шанс на проходження. Це робиться не для піару: ми повинні мати для цього 300 голосів", - сказав Петро Порошенко.

За словами президента, поки що немає інформації про наявність у парламенті 300 голосів для ухвалення такого рішення, і консультації тривають.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Верховна Рада затвердила рекомендації Президенту, згідно з якими в Конституції України має з'явитися Кримськотатарська Автономна Республіка замість Автономної Республіки Крим.

Конституційна комісія створила робочу групу щодо статусу Криму в травні 2017 року.

За півтора року робоча група створила пропозиції щодо змін до розділу Х Конституції України. Вони мають закріпити невід'ємне право кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення в складі незалежної Української держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram