ГоловнаПолітика

Порошенко: Росія пропонувала обміняти Сенцова і Сущенка після вироків

"М'яч перебуває на полі Російської Федерації".

Порошенко: Росія пропонувала обміняти Сенцова і Сущенка після вироків
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що Росія пропонувала обміняти режисера Олега Сенцова та журналіста Романа Сущенка після винесення їм вироків.

Про це він сказав на прес-конференції в неділю.

"Ще коли у нас була можливість спілкуватися з Путіним, ми отримали сигнали, що після завершення судових процесів над Сенцовим і Сущенком - не виключено, що в найближчій перспективі у нас буде обмін. І навіть називалися прізвища, кого Російська Федерація готова обміняти на Сенцова і Сущенка", - розповів Петро Порошенко.

Президент сказав, що він дав попередню згоду на такий обмін.

"М'яч перебуває на полі Російської Федерації. Але коли вони дають пояснення, що вони не хочуть звільняти, тому що це буде участь у виборчому процесі, я думаю, що весь світ бачить: відповідальність лежить на Російській Федерації та російському президентові", - заявив він.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Йому були пред'явлені звинувачення у створенні терористичної організації (частина 1 статті 205.4 КК РФ), вчиненні двох терористичних актів (пункт "а" частини 2 статті 205 КК), приготуванні до вчинення двох терористичних актів (частина 1 статті 30 і пункт "а" частини 2 статті 205 КК), в незаконному обігу зброї та вибухових речовин (частина 3 статті 222 КК).

4 червня 2018 року Московський міський суд засудив журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму у справі про шпигунство (стаття 276 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram