ГоловнаПолітика

Порошенко наполягає на закріпленні в Конституції курсу України на ЄС і НАТО

Верховна Рада може підтримати зміни в лютому.

Порошенко наполягає на закріпленні в Конституції курсу України на ЄС і НАТО
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко наполягає, щоб Верховна Рада в лютому 2019 року ухвалила в другому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо курсу України на ЄС і НАТО.

Про це він заявив у неділю на прес-конференції в Києві.

"Я буду наполягати, щоб вже в лютому Верховна Рада підтримала в другому читанні", - сказав Президент.

"Сподіваюся, що це буде зроблено, тому що двічі Верховна Рада підтримала ці зміни в Конституцію. Сподіваюся, що вже в лютому вони набудуть чинності", - додав Порошенко.

Президент також заявив, що сподівається на створення Антикорупційного суду до лютого цього року.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада проголосувала за те, щоб прописати в Конституції курс країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі і НАТО, а також виключити з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні. Законопроект № 9037 попередньо затвердили голосами 311 депутатів за 226 мінімально необхідних. Минулого року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким вступ України до НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики. Його підтримали 276 народних депутатів, тоді як для зміни Конституції необхідно мінімум 300 голосів.

Курс на членство в НАТО прописаний в законах "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України". Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав - членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram