ГоловнаПолітика

Епіфаній проведе першу літургію в Михайлівському соборі

Новий митрополит Київський почне службу о 10-й ранку.

Епіфаній проведе першу літургію в Михайлівському соборі
Фото: пресс-служба президента

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній (Думенко) свою першу літургію проведе в Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві. Вона розпочнеться 16 грудня о 10-й ранку.

Про це повідомив глава інформаційного управління Київської патріархії архієпископ Чернігівський Євстратій (Зоря) у фейсбуці.

Євстратій також повідомив, що офіційний титул предстоятеля - блаженнійший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України.

Нагадаємо, що 15 грудня була створена Православна церква України, яка об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ Епіфаній (Думенко), який отримав титул митрополита Київського і всієї України.

Епіфаній отримає томос про автокефалію помісної Православної церкви України в переддень Різдва - 6 січня 2019 року в Константинополі.

Колишній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній належить до найближчого оточення Філарета. Він був фактично "правицею" Філарета - патріаршим намісником. Епіфанію (в миру Сергій Думенко) 39 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram