ГоловнаПолітика

Порошенко: де махають російським кадилом, завтра б'ють російськими "Градами"

"Кирило спочатку їздив Україною з пропагандою "руского міра", а потім поїхали їхні танки".

Порошенко: де махають російським кадилом, завтра б'ють російськими "Градами"
Фото: wordpress.com

Президент Петро Порошенко заявив, що створення нової української православної церкви є одним зі способів захисту держави від Росії.

Про це він заявив, виступаючи з промовою на Софійській площі.

"Ми зараз створюємо незалежну Україну. Ця подія так само важлива, як референдум про незалежність, який був проведений понад 27 років тому", - сказав Порошенко.

Він пояснив, що незалежна українська церква була необхідна тому, що церква з управлінням із Москви не може виховати громадянина України.

"Так, Кремль і не приховує, що розглядає РПЦ як один з головних інструментів впливу на Україну", - сказав президент України.

Президент нагадав, що Росія вважає Україну своєю канонічною територією. На його думку, це можна розцінювати як посягання на територіальну цілісність України.

"Ми, як ніхто інший, добре знаємо: там, де сьогодні махають російським кадилом, завтра б'ють російськими "Градами". Оскільки Кирило спочатку їздив Україною з пропагандою "руского міра" та "єдиної купелі", а потім... Потім поїхали їхні танки", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, що 15 грудня була створена Православна церква України, що об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ Епіфаній, який отримав титул митрополита Київського і всієї України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram