ГоловнаПолітика

Олексій Савченко: «У перспективному плані розвитку Миколаївщини передбачено продовження модернізації навчальних закладів" Актуально

На розвиток, осучаснення, впровадження новітніх технологій вдалося залучити 143 млн грн.

Наступного року Миколаївщина продовжить втілювати стандарти Нової Української Школи та Нового освітнього простору в навчальних закладах області. Як приклад - запланована реконструкція Вознесенської загальноосвітньої школи №8. Згідно з проектом, в школі виконуються утеплення будівлі і даху, заміна вікон і дверей, ремонт санвузлів та технічних приміщень, ремонт спортивного залу, бібліотеки, їдальні, установка пандуса, облаштування шкільного подвір'я.

Фото: прес-служба

«Усвідомлюючи надважливість освіти Миколаївська облдержадміністрація підійшла до розвитку системно і виважено. Так, на початку 2018 ми оголосили рік освіти Миколаївської області та про результати цього рішення свідчить виконана поки і запланована подальша робота. Тільки на розвиток, осучаснення, впровадження новітніх технологій нам вдалося залучити 143 млн грн. В цьому році ми приділили значну увагу створенню умов зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій. Це і заміна, оновлення покрівлі, приміщень, термосанація, реконструкція систем опалення. Наступного року модернізація навчальних закладів, звичайно ж, продовжиться», - прокоментував голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Фото: прес-служба

Як зазначив глава області, зараз на Миколаївщині триває формування Перспективного плану розвитку - громади регіону визначають головні напрямки і завдання на наступні три роки. Освітня галузь, без винятку, є однією із пріоритетних: «Рада регіонального розвитку Миколаївщини, проведена з ініціативи Президента Петра Порошенка, дала старт формуванню плану перспективного розвитку області на 2019-2021 роки. І я радий тому, що наші громади надзвичайно активно приєдналися до визначення своїх пріоритетів не тільки в економіці, а в тому числі і в соціальній сфері», - наголосив голова ОДА.

Фото: прес-служба

За словами Олексія Савченка, на найближчі три роки в області планується капітальне будівництво, реконструкція та ремонт близько 190 освітніх установ. Протягом зазначеного періоду близько 45 профільних і опорних навчальних закладів буде створено шляхом модернізації мережі загальноосвітніх шкіл.

«Вперше в області була розроблена окрема програма з розвитку інклюзивної освіти. Близько 21 млн грн ми направили на створення і облаштування 19 інклюзивних-ресурсних центрів. Також було створено медіатеки, ресурсні кімнати, придбане сучасне обладнання. У кількох школах вже встановлено спеціальні ліфти. Протягом наступних трьох років ми плануємо охопити необхідною корекційною допомогою 100% дітей цієї категорії», - повідомив голова Миколаївської обласної державної адміністрації.

Фото: прес-служба

Згідно з Перспективним планом, який зараз опрацьовують в Миколаївській області, передбачено будівництво, реконструкція та ремонт дитячих садків з метою забезпечення дітей дошкільною освітою, а також оновлення автопарку всіх опорних шкіл - придбання автобусів для підвезення учнів.

Відзначимо, що в рамках «року освіти-2018» за ініціативою голови облдержадміністрації Олексія Савченка на Миколаївщині впроваджено унікальний проект - програма «Електронний підручник», на яку передбачили 6 млн грн з обласного бюджету. Так, тепер учні та вчителі сільських шкіл можуть скористатися повним набором сучасних дидактичних матеріалів і підручників. Реалізацію цього проекту почали навесні цього року, а повноцінне впровадження «електронного підручника» відбулося вже у вересні, на початку навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram