ГоловнаПолітика

Денісова повідомила про критичний стан здоров'я заарештованого в Криму активіста Бекірова

"Незважаючи на підтверджені діагнози і критичний стан здоров'я, його наразі тримають в загальній камері СІЗО".

Денісова повідомила про критичний стан здоров'я заарештованого в Криму активіста Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Стан здоров'я заарештованого в Сімферополі кримськотатарського активіста Едема Бекірова критичний. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Отримала інформацію від адвоката затриманого російськими правоохоронцями кримського татарина Едема Бекірова. Незважаючи на підтверджені діагнози і критичний стан здоров'я, його наразі тримають в загальній камері СІЗО", - написала Денісова у фейсбуці.

Вона додала, що звернулася до уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової і до радника президента РФ, голови Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлу Федотову з проханням терміново надати сприяння в наданні кваліфікованої медичної допомоги Едему Бекірову.

"Перебування в СІЗО в такому критичному стані небезпечне для його життя", - додала Денісова.

Житель с. Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді в Крим вранці 12 грудня. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері і родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Пізніше повідомлялося, що Едема Бекірова заарештували на 2 місяці. Йому закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Українське МЗС висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним рішенням російського окупаційного "суду" в Сімферополі щодо арешту Едема Бекірова. Повідомлялося, що Бекіров понад 18 років є інвалідом 1 групи і має низку супутніх проблем зі здоров'ям. У МЗС заявили, що арешт активіста на 2 місяці є прямою загрозою його життю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram